dilluns, 15 de febrer del 2016

Apadrinament lector


Avui us parlarem d’una de les moltes activitats que fem durant el nostre horari escolar per potenciar la lectura, aquesta activitat és l’apadrinament lector.

Durant mitja hora a la setmana els alumnes de cicle superior fan de mestres dels alumnes de primer per ensenyar-los a llegir. Cada nen-a de primer té un padrí-ina que l’inicia en el món de la lectura mitjançant un conte que prèviament s’han preparat a casa durant la setmana. El benefici és mutu, mentre uns tenen un “mestre particular” que individualment els fa llegir, els hi fa jocs lectors, d’entonació etc... els altres, lectors experimentats ja, descobreixen el plaer d’ajudar, i reben el benefici d’entonar millor a l’hora de llegir la qual cosa els ajuda en la seva comprensió lectora. El fet que cada setmana es repeteixi de manera sistemàtica ajuda a l’hora d’establir uns vincles afectius que perduren més enllà dels beneficis lectors que tots dos, padrí-ina i nen-a adquireixen.

Aprofitem l’ocasió per recordar que la lectura és una eina bàsica que els ajudarà a adquirir coneixements i que és de ben petits quan s’estableixen les bases per aconseguir bons lectors, si ens veuen llegir a casa, si els llegim contes, si comentem aquests contes amb ells-es de manera habitual de ben segur que tindran més oportunitats de convertir-se en bons lectors-es amb tots els avantatges que això comporta. I recordeu...

LLEGIR ÉS DIVERTIT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada